Bemutatkozás

Elérhetőség:
    Dombegyház Béke út 4/A.
Tel/fax.:
    06 (68) 433-326
e-mail:
    konyvtar_KUKAC_dombegyhaz.co.hu

A Művelődési Ház az 1960-as évek építészeti irányelvének megfelelően épült, benne klubszobák, szakköri szobák és természetesen nagyterem színpaddal, öltözőkkel kiegészítve.
Később bővítve lett az épület, mert az igény „kierőszakolta"ezt. A színpad alatti pince helyiségből lett a fiatalok részére a pince-klub, manapság pedig a pince-discó, ami a fiatalok hétvégi szórakozásának egyik kedvenc helye lett. Az épület, később egy viszonylag tágas klubszobával egészült ki, ami az ifjúsági-klub jelenlegi összejöveteleinek ad helyet.

Művelődési Ház szolgáltatásai (szakkörök, klubok):

Napsugár Nyugdíjas klub
Héthalom Citerazenekar
Makett-klub
Ifjúsági klub
Díszítőművészeti szakkör
Május Gyermek néptánccsoport

A település könyvtára 1989-ben került átadásra, 215 négyzetméter hasznos alapterülettel.

Az épület főbejárata mellett a falu kiemelkedő egyéniségének (Hollósy Kornélia) emlékét márványtábla őrzi.
A könyvtár külső és belső stílusa esztétikailag szép és kellemes begyomást kelt a látogatóban.
Építészetileg a Makovecz-féle stílusjegyeket reprezentálja, ez nem a véletlen műve, hisz ebből az „iskolából" kikerülő fiatal építészek tervei alapján készült el az épület.

A Könyvtár 450 beiratkozott olvasó igényét teljesíti a lehetőségei eszköztárával.

Több, mint 12 ezer kötet, jelentős kézikönyvtári állomány, audiovizuális eszközök, számítógép, internet használat és nyomtató-másoló áll az érdeklődők rendelkezésére. Az intézmény rendszeresen gyűjti a helytörténettel kapcsolatos kiadványokat, újságcikkeket.


Az évente Mihály-nap alkalmából rendezett Falunapon és más alkalmi rendezvényeken kiállítások (helytörténeti, kézimunka, makett, képzőművészeti) helyszíne is a könyvtár. Ezeket a rendezvényeket népes érdeklődő látogatja évről-évre. Ismeretterjesztő előadások, író-olvasó találkozók teszik még színesebbé a rendezvények sorát.
Tárhelyünket a Gyümölcstárhely biztosítja.